mpara titlon

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ichiban, ο "πρώτος" ατσαλάκωτος Ιάπωνας!

   Η σειρά μαχαιριών Ichiban είναι μια από τις ποιο νέες σειρές Ιαπωνικών μαχαιριών που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. Ichiban σημαίνει στα Ιαπωνικά "πρώτος", κάτι που μαρτυρά εξαρχής την ποιότητα αυτών των μαχαιριών. Είναι μια πολύ γνωστή σειρά μαχαιριών, στην Ιαπωνία και όχι μόνο, στους μάγειρες και chefs. Πραγματικά είναι έργα τέχνης που αργά ή γρήγορα θα εκτιμήσουν οι χρήστες σε κάθε κουζίνα.
   Είναι μαχαίρια ελαφριά με αποτέλεσμα να βοηθάνε στην γρήγορη και αποτελεσματική κοπή. Αποτελούνται από ανοξείδωτο ατσάλι Δαμασκού, που δεν φθείρεται εύκολα και δεν σκουριάζει. Παραμένει κοφτερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκεί βέβαια να φροντίζεται σωστά! Οι περισσότεροι τύποι της σειράς αυτής είναι δίκοπα, κάτι που το καθιστά εύχρηστο τόσο σε δεξιόχειρες όσο και σε αριστερόχειρες. Ταυτόχρονα όμως δε το αποτρέπει από το να κάνει τέλειες, λεπτομερής και καθαρές κοπές. Αυτό οφείλεται στις διάφορες στρώσεις χάλυβα (από 10 έως 19) κατά μήκος της λεπίδας που του δίνει και την συγκεκριμένη ανθεκτικότητα. Η ξύλινη λαβή που διαθέτουν, επιτρέπουν την σταθερή και γρήγορη κοπή. Ωστόσο δε το αποτρέπουν να χρήσιμοποιείται σε ένα μεγάλο εύρος κινήσεων.  Το χαμηλό κόστος τους και  το κόστος συντήρησης είναι ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής τους από τους επαγγελματίες μάγειρες.
   Κάθε έμπειρος και επαγγελματίας σεφ θα αναγνώριζε  ότι η ποιότητα αυτού του μαχαιριού είναι πολύ ανώτερη από εκείνη των κοινών υπό-πρότυπων μαχαιριών  καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτό το μαχαίρι είναι υλικά από τα πιο υψηλής ποιότητας και κλάσης. Η εταιρία Japanny που είναι η επίσημη έμπορος των μαχαιρών είναι δίκαια περήφανη για αυτό που διαθέτει στου επαγγελματίες καταναλωτές του.  Η τιμή τους ξεκινάει από 90$ (μαχαίρι γενικής) και φτάνει τα 699 για τις special εκδόσεις του.
   Όποιος ενδιαφέρεται για τα μαχαίρια της εταιρίας Ichiban μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση των μαχαιριών,

By. Mamulian Artur