Το
περιοδικό Αθηνόραμα κάθε χρόνο αναζητά και αξιόλογεί τα καλύτερα εστιατόρια
στην Ελλάδα και τους απονέμει το βραβείο του Χρυσού σκούφου.
Στην πρώτη
θέση βρίσκουμε το περίφημο Etrusco με βαθμολογία 16,5/20 . Με τον Chef του Έκτορα Μποτρίνι να δημιουργεί πιάτα βασισμένα
σε στοιχεία της φύσης, όπως τα χτένια on the rock, με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που σε
κάνει να αναρωτιέσαι πώς γίνετε να βλέπεις το βασικό υλικό σε μια τόσο αληθινή
εκδοχή. Ο συνδυασμός της παράδοσης και της εξελιγμένης ιδέας που διαθέτει,
παράγει ένα αποτέλεσμα που θα το δεις στο απίστευτο Κερκυραϊκό Μπορουρδέτο, σαν
έναν καμβά ζωγραφικής να συνδυάζει όλα τα χρώματα.
Δεύτερη
θέση η Γαλάζια Hytra με βαθμολογία 16/20 .
Στο ατελείωτο γαλάζιο του Σαρωνικού συναντάμε την θερινή κατοικία της Hytra. Η γαλάζια Hytra βρίσκετε στο ξενοδοχείο ``Westin``
στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο Chef του Νίκος Καραθάνος,
βραβευμένος πια από πέρυσι με αστέρι Michelin, μας δείχνει πόσο ψηλά
μπορεί να φτάσει. Η ικανότητα του να κερδίζει της εντυπώσεις τον
πελατών σε κάθε πιάτο, κάνουν την συνέχεια πιο εύκολη, ειδικά για ένα επίπεδο
που βρίσκετα η Γαλάζια Hytra.
Αυτό το πάντρεμα του μοντερνισμού και της παράδοσης δίνει ένα λαμπρό αποτέλεσμα,
θέλοντας να εξερευνήσει κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα του διάσημου Chef.
Τρίτη
θέση Funky Gourmet 16/2. Το Funky Gourmet στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο. Ο χώρος του
σε ταξιδεύει, σου δίνει την εντύπωση ότι είσαι σε ένα παραμύθι. Η
δημιουργικότητα και η φαντασία τον δυο Chef Νίκου Ρούσσου και της
Γεωργιάννας Χιλιαδάκη, φαίνεται σε κάθε πιάτο τους, οπού σε κάνει να κοιτάς επι
πέντε λεπτά το κάθε υλικό που έχει το πιάτο πάνω του, δίχως να έχεις φαΐ ακόμα
ούτε μια μπουκιά. Το Funky Gourmet με το αστέρι Michelin που κατέχει, έχει άλλον
αέρα και συνεχίζει ακάθεκτο. Όταν βλέπεις μια εκδοχή ``ελληνικής ταβέρνας`` σε
ένα μοντέρνο εστιατόριο, αναρωτιέσαι για το αποτέλεσμα .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVEjesCdngaRArdjKaZwC2-p17DeUq333wTvOmPfjQ5mwu0aasGjWcGpKO5yXY0xEmvdmOZletHU23LpdKVgp4-2fRhV1HhtMkUd7jzYowbhBZTe6ViaVcEJj-1ZQWBr5sIK1_vzlRmJY/s200/50-5-thumb-large.jpg)
Πέμπτη
θέση Squirrel 16/20 . Στην Χαλκιδική βρίσκουμε τον Chef Herve Pronzato, χρόνια επικεφαλής στην ``Σπονδή``, συνδυάζει
την προχωρημένη τέχνη μαζί με την τόλμη και τη πρωτοτυπία σε μια αβαν-γκαρτ
κουζίνα που δίνει εκρηκτικά αποτελέσματα. Το κύριο χαρακτηριστικό τον πιάτων
είναι ο νατουραλισμός που κυρίαρχεί και η ιδιαιτερότητα για την κάθε
λεπτομέρεια οπού κάθε πελάτης θα εκτιμήσει τις νέες γεύσεις σε πολλά πιάτα όπως
το περιστέρι με την ταμπούρα γλυκοπατάτας και μια υπέροχη μαρμελάδα
μελιτζάνας.
By. Gkipalis Andreas
By. Gkipalis Andreas