Ένα
από τα βασικά εργαλεία στην κουζίνα είναι τα μαχαιριά, τα οποία είναι απαραίτητα στην
δουλειά του κάθε μάγειρα. Υπάρχουν πολλά είδη μαχαιριών και πολλές
μάρκες. Θα κάνουμε μια σύντομη περιγραφή του κάθε μαχαιριού.
4.Mαχαίρι του Chef: Το μαχαίρι που χρησιμοποιείται 7 ώρες στο 8ωρο του κάθε μάγειρα. Το μήκος της λεπίδας του ξεκινάει από τα 15 εκατοστά μέχρι και 30 το μέγιστο, χρησιμεύει για το κόψιμο λαχανικών, φρούτων αλλά και κρεάτων, με λίγα λογία είναι ένα μαχαίρι γενικής χρήσης με μεγαλύτερο μήκος λεπίδας αλλά και λαβής.
1.Γενικής χρήσης: Αυτό το μαχαίρι είναι για όλες της χρήσεις
και ένα από τα πλέον απαραίτητα σε κάθε κουζίνα, χρησιμεύει στην εστιατορική
κουζίνα αλλά και την κουζίνα του σπιτιού. Είναι ένα μικρό μαχαίρι με μεγάλη
λαβή για καλύτερο έλεγχο και για περισσότερες λεπτομέρειες.
2.Λαχανικών: Αυτό το μαχαίρι κυμαίνεται από 6 μέχρι 10 εκατοστά, είναι παρόμοιο με το μαχαίρι γενικής χρήσης. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για διάφορα λαχανικά αλλά και για φρούτα.
3.Santoku: Αυτό το μαχαίρι το χρησιμοποιούσαν κυρίως Γιαπωνέζοι chef, αρκετά ελαφρύ, υπερβολικά εύχρηστο και πολύ μα πολύ γρήγορο μαχαίρι.
2.Λαχανικών: Αυτό το μαχαίρι κυμαίνεται από 6 μέχρι 10 εκατοστά, είναι παρόμοιο με το μαχαίρι γενικής χρήσης. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για διάφορα λαχανικά αλλά και για φρούτα.
3.Santoku: Αυτό το μαχαίρι το χρησιμοποιούσαν κυρίως Γιαπωνέζοι chef, αρκετά ελαφρύ, υπερβολικά εύχρηστο και πολύ μα πολύ γρήγορο μαχαίρι.
4.Mαχαίρι του Chef: Το μαχαίρι που χρησιμοποιείται 7 ώρες στο 8ωρο του κάθε μάγειρα. Το μήκος της λεπίδας του ξεκινάει από τα 15 εκατοστά μέχρι και 30 το μέγιστο, χρησιμεύει για το κόψιμο λαχανικών, φρούτων αλλά και κρεάτων, με λίγα λογία είναι ένα μαχαίρι γενικής χρήσης με μεγαλύτερο μήκος λεπίδας αλλά και λαβής.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghKiDw3GoGOkiIV3CJZQEai-xSKE6ltTx15wL6xsSXOffRV8k90ryFwYs1qV4LuDrGbulDmtl7HQs3nsSfk6lswYEGgBFpavRGwWsalE1UsukTl7daMVljFERIylUU1kKGc0OzV9nfcj4/s320/kitchen-knives.jpg)
5.Φιλεταρίσματος: Το μαχαίρι αυτό ξεκινάει από 15 εκατοστά και μπορεί να φτάσει τα 30, πρέπει να είναι πολύ εύκαμπτο για να εισχωρεί ανάμεσα στα κοκάλα και επίσης πολύ κοφτερό, πρώτο και κύριο για να μας βοηθάει στην δουλειά μας αλλά και για να μην υπάρχει περίπτωση τραυματισμού.
6.Μπαλτάς: Το μαχαίρι του χασάπη με άλλα λογία, χρησιμοποιείται για τον τεμαχισμό μεγάλων κομματιών κρέατος τα οποία έχουν αρκετά κόκαλα. Λόγο του βάρους του θέλει προσοχή διότι ασκείται μεγάλη δύναμη και με το παραμικρό λάθος μπορεί να τραυματιστούμε σοβαρά.
By. Gkipalis Andreas
Καλησέρα Ανδρέα,
ΑπάντησηΔιαγραφήέχεις καμιά εμπειρία από διάφορα brands; Εξετάζω το ενδεχόμενο αγοράς ενός μαχαιριού από αυτό το site: https://hatorikitchen.com . Ενδιαφέρομαι για Chef's ή Santoku, από ότι κατάλαβα δεν έχουν μεγάλες διαφορές
Καλησπέρα σας, τα Santoku είναι αρκετά καλά και τα συνιστώ. Μπορείτε να δείτε κάποια εδώ: https://www.medicahellas.gr/epaggelmatikos-eksoplismos/kouzina/maxairia-mageirwn/maxairi-santoku
ΑπάντησηΔιαγραφή