mpara titlon

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Μακαρονάδα η καταθληπτική

Μακαρονάδα η καταθληπτική !!!!!!

   Υπάρχουν στιγμές που κάθε άνθρωπος θέλει να φάει μια μακαρονάδα, κάθε φορά που καταναλώνει αυτό το διαδεδομένο είδος αμύλου έχει αυτή  την  ωραία αίσθηση του κορεσμού αλλά και της καλής ψυχολογίας...
    Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση υδατανθράκων σε μικρή ποσότητα ανεβάζει την  ψυχολογία μας,  αντιθέτως οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστούν με κατάθλιψη, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
   Αναλύοντας τη διατροφή σχεδόν 43.000 γυναικών δίχως ιστορικό κατάθλιψης , ανακάλυψαν πως όσες κατανάλωναν άφθονα ζυμαρικά , ψωμί , τηγανητές πατάτες και πατατάκια είχαν από 29% έως 41% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη 12ετία. Αντιθέτως, όσες ακολουθούσαν τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής ( κυρίως όσον αφορά το ελαιόλαδο , τα ψάρια και το κρασί ) και έπιναν καφέ διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να την εμφανίσουν
.
  
Οι γυναίκες με κατάθλιψη είχαν αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο αίμα - ένα εύρημα το οποίο δεν είναι σαφές εάν και πως σχετίζεται με την κατάθλιψη, όπως έδειξε η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Brain, Behavior and Immunity». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δρ. Μισέλ Λούκας, του τμήματος Διατροφής του Χάρβαρντ, όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η διατροφή συνδέεται άμεσα με τη ψυχοσύνθεση των ανθρώπων και τη φλεγμονή στο αίμα.

   Ωστόσο  το ελαιόλαδο, το κρασί, τα καρότα, ο καφές, οι γλυκοπατάτες και τα φλοιώδη λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης και φλεγμονής στο αίμα.
   Παρόλα αυτά συνήθως οι άνθρωποι στρέφονται σε λανθασμένες επιλογές τροφίμων όταν έχουν την ανάγκη να φάνε για να αισθανθούν καλύτερα (έστω και υποσυνείδητα).
   Αν και η μελέτη έγινε σε γυναίκες δε σημαίνει πως η χρίση των τροφίμων αυτών δεν επηρεάζει και τη ψυχοσύνθεση των ανδρών, όπως άλλωστε το αποδεικνύει μελέτη που έχει διεξαχθεί σε 2.000 άνδρες  την δρα Ανού Ρουουσούνεν και τους συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας.



By. Gkipalis Andreas

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου