mpara titlon

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Funky Gourmet το νέο αστέρι..


     ‘’Πιστεύουμε σε ένα είδος μαγειρικής που είναι Funky και gourmet…υψηλή γαστρονομία και διαδραστική, που ενεργοποιεί τις αισθήσεις, που προσεγγίζει τον κόσμο με ένα τρόπο πρωτοποριακό και αντισυμβατικό.
Ξανασκεφτόμαστε την παράδοση μας με τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργούμε ένα είδος μαγειρικής εκλεπτυσμένης και διασκεδαστικής, που προκαλεί συναισθήματα και ξυπνά αναμνήσεις’’
Μια κουζίνα Funky Gourmet.

   Το Funky Gourmet Στεγάζεται σε μία μονοκατοικία στην περιοχή του Κεραμεικού, στον πρώτο όροφο βρίσκουμε την κύρια αίθουσα του εστιατορίου που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 30 άτομα. Επίσης έχει στον ισόγειο χώρο επίσημη τραπεζαρία χωρητικότητας μέχρι και 14 ατόμων.
   Το εστιατόριο άνοιξε το Νοέμβριο του 2009, και μέσα σε έναν χρόνο κέρδισε τον πρώτο χρυσό σκούφο και συνεχίζει ακάθεκτα μέχρι που το 2012 βραβεύεται με ένα αστέρι Michelin, μια διάκριση που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Και το 2013 βραβεύτηκε από την Trip Advisor για το έκτο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο και τέταρτο στην Ευρώπη, περιμένοντας ακόμα περισσότερα από ένα τόσο καλό εστιατόριο το οποίο έχει τέσσερα χρόνια που ανοίξει και έχει κερδίσει τόσες διακρίσεις
    Αρμονία, λεπτότητα, επαφή με την αβανγκάρντ γαστρονομική σκηνή έιναι οι όροι περιγράφουν το Menu του εστιατορίου. Το Menu του εστιατορίου συνδυάζει την ελληνική  παραδοσιακή κουζίνα  με πολλές εκδοχές της μοριακής, δίνοντας στα πιάτα του Funky Gourmet μια διαφορετική νότα μαγειρικής τέχνης αλλά και καλαισθησίας, βλέποντας μια μικρή ιστορία σε κάθε πιάτο που έρχεται.
   Υπάρχουν τρία Menu γευσιγνωσίας, απ` τα οποία δοκιμάζεις αρκετά πιάτα, βλέποντας την ποιότητα του εστιατορίου και την δύναμη δύον  νέον chef  στην ελληνική κουζίνα του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργίαννας Χιλιαδάκη.
   Γι’ αυτό αξίζει τον κόπο να πατέ στο Funky Gourmet για ένα μικρό ταξίδι στην χώρα της όσφρησης της γεύσεις και της απόλαυσης κάθε εδέσματος, αλλά και της ατμόσφαιρας του εστιατορίου.

By. Gkipalis Andreas

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου