mpara titlon

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Etrusco, η σύγχρονη παράδοση.

   ‘’ Το παραδοσιακό είναι η βάση , αλλά τα γούστα αλλάζουν, οι απαιτήσεις διαφέρουν, η ανάγκη δεν μπορεί να γενικευτεί και ως εκ τούτου, η αναζήτηση δίνει την εξέλιξη στη γαστρονομία ‘’
Έκτορας Μποτρίνι

   Το εστιατόριο  Etrusco είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκινάει από το 1992 οπού ο  Etrusco Botrini  εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα, απ’ όπου κατάγεται η γυναίκα του. Τότε ξεκίνησε η ιστορία του “Etrusco” σαν ένα μικρό εστιατόριο. Από το 2000 ο γιος του Έκτορας Μποτρίνι αναλαμβάνει το εστιατόριο, και μέσα σε 3 χρόνια αποσπά τον πρώτο χρυσό σκούφο και συνεχίζει μέχρι το 2006 κερδίζοντας της εντυπώσεις  από το περιοδικό Αθηνόραμα. Το 2007 ανεβάζει τον πήχη κερδίζοντας δυο χρυσούς σκούφους κάθε χρόνο  μέχρι το 2010.Το έτος 2007-2008 διακρίθηκε ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.
   Ο χώρος και το περιβάλλον του εστιατορίου είναι πολύ φιλόξενος και ζεστός, όπου υπάρχει κήπος στον οποίον καλλιεργούνται οι περισσότερες από τις  πρώτες ύλες με τα οποία δημιουργεί  αυτά τα απίστευτα πιάτα στο Μenu του.  
   Το εστιατόριο επικεντρώνετε στην ικανοποίηση του πελάτη και στην απόλαυση του, με τα  πιάτα που βασίζονται σε στοιχεία  του περιβάλλοντος. Στο Etrusco υπάρχει συνεχής εξέλιξη, σε κάθε πιάτο υπάρχουν πολλές υφές και διάφορες θερμοκρασίες που συνδυάζουν  αρμονικά την παράδοση με την σύγχρονη κουζίνα,  για την επίτευξη ενός αποτελέσματος  ικανό να ανταγωνιστεί εστιατόρια όλου του κόσμου τα οποία έχουν διακριθεί με αστέρια Michelin. Δυστυχώς ο οδηγός Michelin δεν περιλαμβάνει στον κατάλογο του εστιατόρια της Ελλάδας εκτός της πρωτεύουσας, κάτι που αδικεί το εστιατόριο.


By. Gkipalis Andreas

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου