mpara titlon

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Sani Gourmet


   Κάθε χρόνο τον Μάιο, συναντάμε στην Χαλκιδική ένα φεστιβάλ γαστρονομικής τέχνης, το Sani Gourmet. Όπου βλέπουμε τους καλυτέρους Έλληνες και ξένους Chef , που με το πάθος τους για την κουζίνα δημιουργούν μια mini κάρτα για την εβδομάδα εστίασης και οίνου στο Σάνι. Είναι ένα γεγονός το οποίο επιδιώκει την απόλαυση του τουρίστα, την νέα πτυχή της ελληνικής κουζίνας με την παράδοση και το μέλλον να δείχνουν το επίπεδο του κάθε διάσημου Chef και της καλοδουλεμένης τους ομάδας.

  



Θα αναφερθουμε στους 5 καλυτερους του φεστιβαλ:

Γιώργος Βενιέρης. Menu:

Κολοκυθόπιτα στο βάζο
Ιμάμ
Μουχλιασμένο τυρί| τσούσκες | μικρός κήπος
Καραβίδες και αγκινάρες αλά πολίτα χωρίς υφές τατάκι με παγωμένη σκόνη άνηθου
Nem chua με χοιρινό γύρο και επιρροές από την Ελλάδα
Γραβιέρα τρύπας με κρέμα κρασιού
Μπουγάτσα
Μπανάνα | αλμυρή καραμέλα | φυστικοβούτυρο


Έκτορας Μποτρίνι. Menu:

Ντομάτα, ελιά, βασιλικός
Πίτα
Σπανάkι | τυρί
Αβγά καγιανά
Finocchiona | Τομάτα
Carpaccio ξιφία αναφορά στην Ελλάδα
Κάπαρη | ούζο
Χτένια on the rocks
Σουπιά | αχινός | αλμυρίκι | κρίταμο
Μοσχαράκι γιουβέτσι
Κριθαράκι | τυρί Σαν Μιχάλη
Σαν γλυκό τζατζίκι
Γιαούρτι | αγγούρι
Παγωτό καϊμάκι




Χριστόφορος Πέσκιας. Menu με όνομα ``Κονσέρβες ανεξίτηλες στον χρόνο``

Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Φέτα | ελαιόλαδο
Καλαμαράκια
Σάλτσα ντομάτας
Τόνος
ελαιόλαδο | πιπερίτσες
Corned beef με αυγά
Foie gras | αυγό ποσέ
Κομπόστα ροδάκινο



Νίκος Καραθάνος. Menu

Μους μελιτζανοσαλάτας, σφαίρα ελιάς , κανταΐφι κοτόπουλου, γιαούρτι wasabi
Χέλι Χαλκιδικής καραμελιζέ
Αυγοτάραχο τρικαλινού | πράσινο μήλο σε υφές
Πατάτες Jacket μουσακά
Λαβράκι
Μαύρος ταραμάς | αλμυρίκια | σως αχινού
Χαλβάς σοκολάτας



Και το Menu του Περικλή Κοσκινά

Ψαρόσουπα
Λαβράκι ταρτάρ | πατάτα | καρότο | σέλινο | αχινός 
Χωριάτικη
Ντομάτα γεμιστή | φρέσκια ρίγανη | χλωρό
Αυγό ‘’τηγανητό’’ με άγρια σπαράγγια
Τραγανό αυγό | σπαράγγια | σύγκλινο | αρσενικό
Σφυρίδα γιουβέτσι
Σφυρίδα | κριθαράκι
Λαδορίγανη
Αφρός λεμονιού | κρέμα ελαιόλαδου | ρίγανη | κάπαρη


By. Gkipalis Andreas

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου