mpara titlon

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ιαπωνικά μαχαίρια Tojiro, ένας από τους 5 πρώτους.

    Πάνω από μισό αιώνα η εταιρία Tojiro, που εδρεύει στην πόλη Tsubate, Niigata της Ιαπωνίας, βελτιώνει μέρα με τη μέρα τη τεχνολογία παρασκευής και τη ποιότητα των παραδοσιακών μαχαιριών της.  Η τελευταία σειρά της, με την ονομασία Tojiro DP, είναι μια σειρά από σφυρήλατα μαχαίρια που δικαίως  θεωρούνται από τα μαχαίρια κορυφαίας ποιότητας.
   Μερικά από τα μαχαίρια της εταιρίας έχουν πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνικής κυβέρνησης με το βραβείο Good Design Award. Τώρα η εταιρία έχει πάνω από 500 είδη και οι πωλήσεις της βασίζονται κυρίως στα μαχαίρια της σειράς DP, καθώς διαθέτει και μαχαίρια οικονομικότερα.
   Η κατασκευή γίνεται πολύ προσεκτικά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες για να αποφευχθεί η μεταφορά μορίων διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ των μετάλλων κατά την διαδικασίας της επίστρωσης των ανόμοιων αυτών μετάλλων. Η εταιρία χρησιμοποιεί εξαιρετικής ποιότητας μέταλλα και χάλυβα υψηλής αξίας. Είναι επενδυμένα μαχαίρια, που σημαίνει ότι παίρνουν ένα μεγάλο κομμάτι της υψηλής ποιότητας VG-10 χάλυβα και την εφαρμόζουν εξωτερικά

ενός πιο ήπιου πύρινα από ανοξείδωτο ατσάλι Δαμασκού. Η διαδικασία ωστόσο δεν είναι τόσο απλή καθώς ένα μαχαίρι περνάει από πολλά στάδια μέχρι να τελειοποιηθεί. Αυτά είναι η σφυρηλάτηση, η λείανση, η μπορντούρα, η συγκόλληση, η στίλβωση κτλ. Κάθε διαδικασία γίνεται σε ξεχωριστό τομέα του εργαστηρίου της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι τα μαχαίρια αυτά δεν σκουριάζουν τόσο εύκολα, όσο τα απλά μαχαίρια χάλυβα. Ο χάλυβας αυτός έχει δείκτη σκληρότητας 60 Rockwell και παρέχει 9° με 12° γωνία λεπίδας δίνοντας περισσότερη ευκρίνεια κοπής. Η τριπλή παραδοσιακού στυλ λαβή Micarta, έχει το κατάλληλο βάρος για να ισορροπεί το μαχαίρι στο χέρι του χρήστη.    
   Η εταιρία είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς μαχαιριών στην Ιαπωνία. Δεδομένου της ταχύτατης ωρίμανσης της εταιρίας, έχει δοθεί η δυνατότητα στην εταιρία να επικεντρωθεί στη τοπική οικονομία, στο περιβάλλον και στην υγεία. Με αυτό τη καινοτόμο μέθοδο DP σφυρηλάτησης , η εταιρία πέτυχε τη μαζική παραγωγή των επιστρωμένων μαχαιριών και είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένη από τον κόσμο. Οι τιμές κυμαίνονται από 80€ (μαχαίρι του Chef) και μπορεί να φτάσουν τα 450€ για μαχαίρια που κατασκευάζονται κατά παραγγελία.
   Ως πρωτοπόρος της επένδυσης επαγγελματικών μαχαιριών κουζίνας , θα συνεχίσει να κάνει την προσπάθεια για την ανάπτυξη , τις τεχνικές στα προϊόντα της .
   Βρίσκουμε τα μαχαίρια αυτά πολύ πιο ελαφριά απ’ ότι δείχνουν. Δε θέλουν συχνό ακόνισμα και αν χρειαστούν κάποια στιγμή, η λεπίδα παίρνει εύκολα τη μορφή που είχε αρχικά. Είναι πολύ βολικά στο χέρι και η ισορροπία τους είναι εξαιρετική με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται σημαντική πίεση για να κόψουν τα προϊόντα.
   Όποιος ενδιαφέρεται για τα μαχαίρια της εταιρίας Tojiro μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση των μαχαιριών.

By. Mamulian Artur

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου